Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anhållen misstänkt för grovt olaga hot – vapen taget i beslag

Under tisdagen anhölls en person i Rialatrakten misstänkt för bland annat olaga hot, vapenbrott och misshandel. Ett flertal polispatruller var på plats vid gripandet.

Annons

Misstankar fanns om att mannen hade ett vapen som han hotat en kvinna med. Polisen genomförde därför en husrannsakan på fastigheten och anträffade ett vapen som togs i beslag. Mannen greps och anhölls senare misstänkt för grovt olaga hot, misshandel, vapenbrott och ringa narkotikabrott.

– Vi har hållit ett första förhör med honom där han delgavs misstankarna. Han säger inte så mycket i nuläget. Vi ska hålla ett nytt förhör under förmiddagen , säger kriminalinspektör Peter Jonsson vid Norrtäljepolisen på onsdagsmorgonen.

Enligt polisen var det en kvinna som blivit misshandlad och hotad.

– Det var en granne som ringde och anmälde, sedan fick vi tag på målsägaren strax efteråt. Hon hade då lämnat bostaden och fanns på en annan adress, säger Peter Jonsson.

Mannen som har anhållits är i 35-årsåldern. Han är inte tidigare känd av polis.

Polisen var på tisdagen fåordig kring detaljerna och hänvisade till förundersökningssekretess. Enligt läsaruppgifter till NT ska det röra sig om en man som hotat sin sambo med vapen. Polisen ska ha haft förhandlare på plats, tillsammans med insatsstyrkan, men gripandet ska ha gått lugnt till.

Under torsdagen ska tingsrätten besluta om mannen ska häktas.

Mer läsning

Annons