Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busschaufför misshandlad – av man som försökte planka: "Blev neddragen på marken"

En busschaufför blev på tordagseftermiddagen misshandlad vid Busstorget i Norrtälje. Förövaren ska enligt vittnen ha varit påverkad av någonting.

Annons

Polisen har upprättat en anmälan om misshandel.

Det var vid fyratiden på eftermiddagen som en man blev avvisad från vänthallen vid Norrtälje busstation. Då försökte han kliva ombord på en buss för att åka därifrån utan att betala.

Chauffören lämnade bussen för att ta kontakt med en polispatrull som befunnit sig i närheten, men de hade hunnit åka därifrån. Chauffören ska då ha blivit ikappsprungen av mannen.

– Han blev neddragen på marken och slagen i huvudet, säger Nobinas trafikområdeschef Daniel Brinck.

Chauffören slog i handen i gatan, stukade ett finger och fick skrapsår. Busschaufförens närmaste chef kom till platsen tillsammans med Nobinas särskilda kamratstödjare som såg till att chauffören fick komma till sjukhus för omplåstring.

– Han är omtöcknad men mår efter omständigheterna väl. Det var tre vittnen som åkte med bussen och som kunde peka ut gärningsmannen. Vi vill tacka dem, säger Daniel Brinck.

Våldsutövaren är känd av polisen sedan tidigare. Han är ännu inte gripen men ska tas in för förhör. Även vittnen ska höras av polisen. Anmälan har upprättas och brotten rubriceras som misshandel alternativt våld mot tjänsteman.

Vet du mer om händelsen? Tipsa oss!

Mer läsning

Annons