Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BKV stod upp bra mot Örebro – men föll

BKV Norrtälje kunde, trots en tapper insats, inte välta Örebro på hemmaplan. De allsvenska gästerna vann med 3–0 på IP och därmed är ”Vargarnas” cupäventyr över.– Jag tycker trots förlusten att vi visar vilken kapacitet vi har, sade BKV-mittfältaren Emil Skogh.

Det smällde relativt direkt på IP. I den femte minuten vände Örebro blixtsnabbt efter en BKV-hörna och yttermittfältaren Daniel Gustavsson rullade in 1–0 till gästerna.

Ett surt och snopet mål för BKV som börjat matchen aggressivt och respektlöst.

”Vargarna” stod upp bra i den jämna första halvleken och skapade förutom målet de vassaste målchanserna.

Den bästa hade Christopher Svecke som i den 24:e minuten tog ned en krossboll och rundade Örebromålvakten men en av gästernas spelare hann emellan i sista stund (se Svecke berätta om chansen här ). På hörnan därpå var BKV nära en kvittering igen genom Fredrik Wessberg men 1–0 till Örebros stod sig halvleken ut.

BKV började också den andra halvleken bra men efter tio minuter tog Örebro över allt mer och i den 67:e minuten ökade gästerna på till 2–0 genom anfallaren Kalle Holmberg. Örebro kontrollerade sedan matchen och i den 79:e minuten kom också 3–0, på frispark av Nordin Geri, vilket blev slutresultatet. BKV skapade en hel del matchens slutskede, Andreas Bellander hade det hetaste läget i 87:e minuten men lyckades inte spräcka BKV-nollan.

Slutresultatet 0–3 speglade inte händelserna på planen.

– Inte alls, skillnaden är att Örebro har litet mer kvalitet i avsluten än oss. Helhetsintrycket är för min del att om vi kan ta med oss detta till Skiljebomatchen (på lördag) då blir jag lycklig, säger BKV-tränaren Peter Hautalahti.

En av BKV:s absolut bästa spelare var vänstermittfältaren Emil Skogh som förutom slutresultatet var väldigt nöjd med sitt lags insats.

– Jag hade hoppats på en insats som den här, vi sade att vi skulle gå ut och ha kul. Och det hade vi. Riktigt kul till och med. För egen del är jag lite förvånad att det redan kan kännas så här bra efter skadan. Det var skönt att få 90 minuter i kroppen igen, sade Emil Skogh.

BKV-målvakten Anton Hermansson släppte visserligen in tre mål men gjorde en stabil insats.

– Jag tycker vi gör en väldigt bra match, i den första halvleken är vi hur bra som helst och vi borde haft ledningen. När Örebro gör 2–0 blir det tungt för oss och det blir en för stor uppförsbacke. Vi får ta med oss den här insatsen till seriematcherna framöver, för vi stod upp bra mot ett allsvenskt motstånd, sade han.

– När det gäller målen kunde jag kanske med lite flyt ha räddat deras första mål. Men på de andra två var det inte mycket för mig att göra.

Samtliga BKV-spelare verkade övertygade om att det här kan leda till en vändning i seriespelet där BKV inte vunnit på fem matcher.

– Det är meningen det, sade Emil Skogh. Vi ska framför allt ta med oss känslan från den här matchen, så här har det inte känts på länge. Jag tycker vi visar vilken kapacitet vi ändå har.

Svenska cupen

BKV Norrtälje-Örebro 0-3 (0-1)

BKV Norrtäljes startelva från vänster: Anton Hermansson - Fredrik Wessberg, Tom Stahre, Oskar Kiianlinna, Erik Sundqvist - Emil Skogh, Noi Olafsson (ut 65'), Jim Stahre, Andreas Bagger (ut 74') - Andreas Bellander, Christopher Svecke (ut 75').

Ersättare: Niclas Wessberg, Emil Freij, Jonathan Gillberg (in 75'), Albin Seger (in 67', Mikael Swahn, Simon Sellin, Lucas Jonzon (in 75').

Publik: 914, IP, Norrtälje.