Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BKV Norrtälje föll tungt på bortaplan

Reste sig inte efter tidigt underläge borta mot Västerås IK.

Efter sju raka matcher utan förlust tog det på lördagseftermiddagen stopp för BKV Norrtälje. Borta mot tabellnian Västerås IK blev det förlust med 0-1.

- Västerås borta är en jättesvår match och de har tagit sina flesta poäng på hemmaplan. Tyvärr var vi inte riktigt på tårna i dag och Västerås var hungrigare än oss, säger BKV Norrtäljes tränare Peter Hautalahti.

Det blev en tidig uppförsbacke för BKV Norrtälje som hamnade i underläge redan efter tio minuter.

- Vi visste att de var bra på fasta situationer och målet kom på en kantfrispark som de stötte in vid första stolpen. Västerås var bättre första halvtimmen men sedan tycker jag vi jobbar oss in i matchen.

Trots spelövertag under långa perioder hade BKV förtvivlat svårt att skapa heta chanser och man jagade en kvittering förgäves.

- I halvtid bestämde vi oss för att ta ett steg framåt till andra halvlek och aldrig backa för att sätta press på dem. Men de försvarade sig väldigt bra och vi hade svårt att komma igenom. Vi skapade några halvchanser men utan att det blev riktigt farligt, säger Hautalahti.

Första förlusten på sju matcher, hur tacklar ni det? - Det är bara en match, men vi måste ta åt oss av det och förhoppningsvis blir det en väckarklocka. Vi måste fortsätta med det hårda arbetet vi lagt ner hittills för vi får ingenting gratis. I dag gjorde vi jobbet stundom, stundom inte och där kom förlusten. Nu måste vi ta nya tag, säger Hautalahti.

Samtidigt som BKV förlorade blev det seger för serieledarna Akropolis som hemmaslog Aspudden/Tellus med 5-0.  Även Gamla Upsala tog tre poäng efter 3-2 mot Skiljebo. BKV på tredjeplatsen i tabellen har därmed fem poäng upp till Akropolis och tre poäng upp till Gamla Upsala.