Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biltema till Norrtälje

Nu är det klart: Biltema kommer till Norrtälje. Förhoppningen är att varuhuset ska öppna i slutet av 2013.

Annons

Detaljhandelsföretaget Biltema etablerar sig i Norrtälje. Det innebär att 15-20 nya jobb skapas, sommartid ytterligare ett tiotal.

– Vi ser att orten har potential, säger Olof Fransson, vd på Biltema Sweden.

Biltema öppnar under 2013 på åtta nya platser runtom i Sverige. Förutom Norrtälje även i Mora, Katrineholm, Vetlanda och Ljungby.

I dag har Biltema 100 butiker, både i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Från och med 2012 till 2016 ska man expandera kraftigt i Skandinavien, och räknar med att man ökat med 66 butiker till 2016.

Butiken i Norrtälje, som väntas stå klar i slutet av 2013, blir butik nummer 34 i Sverige. Biltema säljer artiklar inom bil, båt, fritid, bygg, hem, verktyg, teknik, jakt, kemikalier och kontor.

I Norrtälje ska Biltema etablera sig på Nordrona-området, vid den södra infarten till Norrtälje. Här har man köpt mark för elva miljoner kronor av kommunen.

Totalt rör det sig om en byggrätt för 5 000 kvadratmeter, där själva varuhuset ska vara på 3 300 kvadratmeter.

Biltema Swedens vd Olof Fransson är nöjd med att man nu kan etablera sig i Norrtälje.

– Norrtälje är en mycket intressant ort med mycket inpendling av sommargäster under sommarhalvåret, men man har även många kunder till vardags. Vårt sortiment tilltalar många, säger vd:n Olof Fransson.

Biltema blir ett av de första företagen som kommer att etablera sig på det nya detaljhandelsområdet. Nordrona har som avsikt att bli ett nationellt centrum för detaljhandel i Sverige – det första någonsin.

Tanken är att företagen på området ska samverka med bland annat Handelshögskolans detaljhandelsutbildning.

Byggstarten är satt till nåon av de fyra första månaderna 2013, och byggandet väntas ta upp till sju månader.

Enligt vd:n Kent Frennesson, vd för företaget som bygger och äger Biltemas fastigheter, saknas ännu några av de entreprenörer som ska göra jobbet.

Men han hoppas att öppnandet kan ske i slutet av 2013. Kanske lagom till julhandeln.

Norrtäljes kommunalråd Kjell Jansson (M) är mycket nöjd med Biltemas etablering i Norrtälje.

– Vi blir den första kommunen norr om Stockholm i länet som får Biltema, och det är jag glad för. Biltema är ju populärt, och vi hoppas därmed att kunna tillföra handel till Norrtälje från hela nordostsektorn, säger Kjell Jansson.