Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilspeedway i Hallstavik

Speedcrossen blev inställd.
Nu kommer istället Rospiggarna, tillsammans med MK Rimo, att arrangera bilspeedway på Carl Wahrens arena i mars.

Annons

I morgon var det planerat att köra speedcross-tävling på Carl Wahrens arena i Hallstavik. Arrangemanget blev dock inställt då det kom alldeles för lite snö några veckor innan tävlingen.

Nu tar Rospiggarna sats mot en ny tävling, och i samarbete med MK Rimo kommer det nu att köras bilspeedway på Carl Wahrens arena lördagen den 3 mars.

– Vi tittar hela tiden på olika arrangemang när det inte är speedway-säsong. Speedcrossen var ett sådant, men tyvärr blev det inte av. Nu hoppas vi istället på att bilspeedwayen blir en succé och att vi kan köra speedcross nästa vinter, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Bilspeedway ställer inte lika höga krav på vädret som speedcross. Däremot behövs det lite tjäle i banan.

Blir det vått och löst går det inte att köra.

– Fast inget tyder ju på att det kommer vara varmt i mars. Så det ska nog inte vara några problem för tävlingen, säger Teurnberg, som dock önskar sig lite snö.

– Det är bra, för då kan vi ha det som skydd mot staketen. Annars får vi lösa det med betongbalkar.

Bilspeedwayen kommer vara en utslagstävling med samma form som i vanlig speedway, det vill säga fyra startande och fyra varv. Inbjudningar till tävlande har redan gått iväg, och maximalt antal deltagare är 40 förare.

– Jag tror det kommer vara fler än 40 stycken som vill vara med, men vi har begränsat det till det antalet, säger Teurnberg.