Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Billigaste landet för dejten

Att gå på dejt kan bli dyrt. Särskilt i vissa städer. Här är platserna där romantiska kvällar kostar lite mer.

Annons

Vill du bjuda ut någon? Då kanske London inte är det bästa alternativet. Åtminstone inte om du vill komma billigt undan. Staden är nämligen världens dyraste att ha dejt i, enligt en undersökning av Deutsche bank, som jämfört dejtpriser världen runt. Det är ingen exklusiv kväll man har räknat på. I stället är det priset för en billig dejt man jämfört; hamburgare från en snabbmatskedja, läsk, en film, ett par öl och en taxiresa.

I London hamnade paketet på 839 kronor. Den andra dyraste staden är Wellington i Nya Zeeland, där man får betala 770 för en dejt på den här nivån. Edinburgh i Storbritannien hamnar på tredje plats och Berlin i Tyskland kommer fyra.

Bombay billigast

Lägst pris är det i Bombay, där samma dejt skulle kosta 160 kronor. Asiatiska städer är överhuvudtaget lite billigare, med undantag för Tokyo, som utses till den sjunde dyraste dejtstaden.

Fler billiga alternativ är New Dehli med ett pris på 173 kronor och Manila med 180 kronor. Även Jakarta, Kuala Lumpur och Kapstaden hör till städer där en enkel dejt kostar mindre.