Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Billigare buss för pendlare

Från och med april blir det billigare för pendlare mellan Uppsala och Norrtälje.

– Det kommer göra stor skillnad, säger Carl Trogen som pendlar från Uppsala till Norrtälje.

Varje vardag görs det totalt 1 500 resor med buss 677 som går mellan Uppsala och Norrtälje, enligt SL. Och den 1 april ändrar UL biljettsystemet. Resenärer som pendlar med buss 677 kan då resa billigare.

– I dag kan de åka på ett UL-länskort som kostar 1 260 kronor. Det ska sänkas till 790 kronor, säger Sture Jonsson, informationschef på UL.

Bor man däremot i Norrtälje och pendlar till Uppsala med buss 677, men även reser på andra linjer inom Stockholms län, så måste man ha ett kombinerat SL och UL-kort som i dag kostar 1 800 kronor.

Det kommer från och med 1 april kosta 1 485. Man kommer även kunna börja resa med SL Access reskassa på buss 677.

– Det är helt enkelt en följd av att vi vill ha ett enklare system. Nu kommer vår biljettstruktur likna SL:s mer, säger Sture Jonsson.

Carl Trogen bor i Uppsala och jobbar i Norrtälje.

– Jag åker bil de dagar jag jobbar sent, men det är helt klart billigare att åka buss.

Och snart blir det alltså ännu billigare. I dag betalar han för ett länskort som från och med april sjunker i pris med 470 kronor.

– Det är en stor skillnad, då blir det ännu mer vettigt att åka buss.