Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biljakt i Norrtälje

Två personer överlämnade sig själva till polisen efter biljakt. – Ren tur att ingen blev påkörd, säger ett vittne.

Det var vid klockan 10.25 på fredagen som en rosa handmålad Skoda, körde i mycket hög hastighet på en gångväg i bostadsområdet Grind – tätt åtföljd av en polisbil med påslagna blåljus och sirener.

Carina Andersson, boende i området, blev vittne till biljakten.

– Det är ren tur att ingen blev påkörd, det är så mycket småbarn här ute ensamma. Men på grund av det vackra vädret är de väl och badar istället, säger hon.

Den jagade bilen tog sedan av mot Markuskyrkan och försvann därefter ut på Vätövägen med polisbilen efter sig som av oklara skäl avbröt biljakten och lade sig istället 300 meter bakom den jagade bilen.

Personerna i den jagade bilen, en man och en kvinna, valde sedan att självmant köra till Norrtälje polisstation för att reda ut saken. Det slutade med att de blev gripna.

– Vi håller nu på att reda ut saken. De är misstänka för stöldbrott alternativt häleri, säger Antoni Ballarin vid Norrtäljepolisen.

Senare under eftermiddagen släpptes de två personerna efter förhör. Misstankarna om stödrelaterade brott kvarstår. Kvinnan, som körde bilen, är även misstänkt för vårdslöshet i trafik. 

Vet du mer? Har du bilder? Ring: 0176-795 74

eller mejla: [email protected]