Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilister kör olagligt längs gågatorna

Flera gågator i innerstaden trafikeras som aldrig förr. Bo Magnusson är en av många gångtrafikanter som har fått nog. – Det är bedrövligt. Förare som kör där har väl nedsatt syn eller så är de bara mindre begåvade, säger han.

– Fordonsförare ska anpassa sig efter gångtrafikanter, inte tvärtom. Längs Stora Brogatan, Posthusgatan och Tillfällegatan får man ju hoppa åt sidan för att inte bli påkörd, säger Bo Magnusson upprört.

Även om Bo Magnusson är relativt nyinflyttad i Norrtäljes stadskärna, har han fått nog av att både bilar och mopeder som kör längs ovannämnda gågator.

– Det är bedrövligt. Förare som kör längs gågatorna har väl antingen nedsatt syn eller så är de bara mindre begåvade, säger Bo Magnusson.

Polisen i Norrtälje är medvetna om att gågatorna nu för tiden trafikeras ovanligt ofta, men de har för tillfället inga kontroller längs gågatorna, annat prioriteras.

– Vissa förare har ju tillstånd att köra längs gågatorna men de flesta är nog mest lata, säger förundersökningsledaren Claes Lundström på Trafikgruppen och tillägger:

– Vi ser samma fenomen uppe vid Flygfyren och på Knutbytorg!

Problemet verkar vara svårt att få bot med.

– Många förare saknar respekt för trafikangivelserna, säger Rok Ogrim, trafikingenjör på Gatu och parkavdelningen i Norrtälje.