Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildspel: Se fartfesten

Den första bilspeedwaytävlingen i Roslagen någonsin gjorde succé i lördags. 1180 personer sökte sig till Carl Wahren Arena i Hallstavik och det bjöds på en dramatisk upplösning i seniorfinalen.

Annons

Bilspeedway är ett relativt sällsynt fenomen i Sverige. Två tävlingar körs per år, en i Avesta och en i Vetlanda. Men nu kan alla motorsportsentusiaster förvänta sig ytterligare en tävling per år. Arrangörerna Rospiggarna och MK Rimo har fått mersmak efter lördagens historiska tävling.

– Det här är absolut något att spinna vidare på. Det blev en lyckad första gång, säger Rospiggarnas Mikael Teurnberg och fortsätter:

– Alla som jag har pratat med har gratulerat för en bra tävling, och att det blev en succé kan vi tacka alla funktionärer för och Mathias Gräv och Schakt AB som byggde upp banan.

Se NT-fotografen Stig-Göran Nilssons bildspel genom att klicka på bilden till höger!

Läs mer om bilspeedwaytävlingen i måndagens NT, papperstidningen!