Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildextra: Ös trots ösregn första dagen

God stämning, bra framträdanden och förväntansfulla campare. Trots att det blev sämsta tänkbara start för den första Hultsfredsfestivalen nära Stoxa fanns det mycket att glädjas åt i ösregnet

Annons

NT på plats - till liverapporten!

Olyckskorparna fick bokstavligen vatten på sin kvarn när regnet öste ned över Stoxa, ett par mil utanför Rimbo, när Hultsfredsfestivalen började på torsdagen. De senaste veckorna har medierna rapporterat om dålig biljettförsäljning och pratat om att även Hultsfred var hotad av den så kallade festivaldöden.

Och visst var det lätt att på förhand tro på ett fiasko utan dess like. Men redan på Stockholms central, där gratisbussarna till Stoxa gick ifrån, märktes det att hotet ignorerades totalt av en betydelsefull grupp: festivalbesökarna. I en lång kö stod förväntansfulla ungdomar med rejäla packningar och pratade upphetsat om hur de på bästa sätt skulle hinna se så mycket som möjligt.

Och väl på plats fortsatte det goda humöret trots att regnet förvandlat campingplatsen utanför festivalområdet till en allt annat än mysig lerhög.

Under ett av de partytälten hittar NT kompisgänget Linnea Sjödahl, Fanny Sjödahl, Julia Birath, Matilda Blomgren och Susanna Molinder som hade varit på plats sedan onsdagskvällen.

– I morse var man lite bitter för regnet, men nu är det bara att acceptera läget, säger Julia Birath.

– Det är jätteroligt med festival så man får tänka på det, säger Susanna Molinder.

Tjejerna kommer från Vadstena, Göteborg och Orust och flera av dem har varit på festival tidigare.

– Det är så kul att umgås och hänga och så klart att lyssna på musik, säger Fanny Sjödahl.

De har många favoriter som de är sugna att se.

– Phoenix och Knife party vill jag se, säger Matilda Blomgren.

– Oskar Linnros och Imagine dragons får man inte missa, säger Julia Birath

De hade samtliga köpt biljetter till festivalen innan den flyttades till Stoxa, men säger att det egentligen inte spelar någon roll var Hultsfredsfestivalen faktiskt ligger.

– Det är en gräsplätt som vilken som helst, säger Susanna Molinder.

Några som däremot fick byta en stad mot en annan är Linn Hallenqvist och Anna Köttö från Örebro. De hade egentligen biljetter till årets Peace Love-festival, men när den gick i konkurs tog de ett erbjudande att få gå på Hultsfred i stället.

– Det kändes kul. Vi är bara här en dag så vi slipper bo i regnet, säger Linn Hallenqvist.

Theodore Viklund, William Hellström och Ludvig Johansson från Norrtälje tycker att torsdagskvällen är festivalens starkaste.

– Vi har campat sedan onsdagskvällen och hoppas på bättre väder under helgen, säger Theodore Viklund.

NT på plats - till liverapporten!