Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildalbum: Unik fastighet till salu

Centralt läge, 350 kvadratmeter och absolut ingen insyn. Kostnad 3,5 miljoner. Nu är bergrummet bakom Rodengymnasiet till salu igen.

Bergrummet som härrör från Kalla krigets dagar, sprängdes ut för att fungera som ledningscentral för kommunen om ryssen kom. Det är lokaler helt utan fönster, i två plan med kök, mötesrum, sovsalar och toaletter. Bergrummet har dieselaggregat för el, luftreningssystem och eget vatten.

2007 såldes det av kommunen och blev förråd. Nu ska det säljas igen, av samma mäklare.

Nyfikenheten har varit stor. Närmare 20 000 personer hade tittat på mäklarannonsen på webben under tisdagen. Då hade objektet legat ute i fyra dagar.

– Ett dussintal intressenter har hört av sig, säger mäklaren Jonas Nordwall på Magnusson mäkleri i Norrtälje. Han tror att det kan bli budgivning.

– Det krävs ju bara två för att det ska bli budgivning.

Den kommande köparen måste använda lokalerna till någon verksamhet. Enligt detaljplanen får bergrummet inte användas som bostad, även om det rymmer sovsalar med trevånings våningsängar i Försvarsmaktens design.

– En hel del av lösöret är kvar sedan bergrummet var ledningscentral.

Bland inventarierna finns ett turkost funkiskök, nästan oanvänt, i originalskick från 1957.