Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildalbum: Stämningen på topp på het Väddödag

Dansföreställning, grilltävling, ridning och scenframträdande från Judith och Judith. Väddödagen bjöd på strålande hetta och ett varierat utbud. Årets Väddöbo gick i år till en man som satt färg på bygden.

Annons

Under årets Väddödag grillades folket, med temperaturer som kändes som över 30 grader, flockades besökare i de skuggplatser som fanns att hitta under eftermiddagen i Älmstaparken. Några som hade hittat dit var systrarna Kristina Ekstam och Carina Hedenberg med tre barnbarn.

– Vi tycker Väddödagen är lagom. Elmstanatta blev ofta stökigt på kvällen, säger Carina Hedenberg. Systern flikar in:

– Nu är det stort fokus på barnen med åkattraktioner och roliga uppträdanden. Knallarna och öltälten saknar vi inte, säger Kristina Ekstam.

Arrangörerna från Väddö Ideella förening kände sig nöjda med eftermiddagen och saknade inte heller de element som tidigare fanns under Elmstanatta.

– Nu är det en mer lagom arbetsbörda för oss, säger Leif Lennartsson, eldsjälen bakom Elmstanatta.

Under eftermiddagen korades även Årets Väddöbo. Priset gick till Peter Hilmersson, ägare av Väddö måleri med motiveringarna: ” Han har satt färg på Väddöbygden” och ”En Väddöbo med många strängar på sin lyra”.