Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildalbum: Se Johnny Granderts retrospektiv

Under fredagen invigs en stor retrospektiv med flera hundra verk av konstnären Johnny Grandert.

Annons

Stora dukar med starka färger och abstrakta mönster. Fint tecknade landskap med motiv från Skåne och Väddökusten. Johnny Grandert, Norrtälje, har arbetat med en mängd olika uttryck, format och tekniker genom åren. Nu visas den stora bredden upp i den retrospektiv som invigs i dag i Noas lokaler på Campus Roslagen.

Utställningen sträcker sig från det sena 1950-talet och framåt, med allt från kubistiskt influerade bilder till landskap och abstrakta dukar med mönster som för tankarna till rytm och rörelse. Johnny Grandertär kanske mest känd som kompositör, men måleriet har alltid funnits där.

– Han har haft måleriet parallellt hela tiden, säger hans hustru Anita Hillgren Grandert.

Tillsammans med Johnny Granderts fyra barn har hon sammanställt utställningen, där målningarna samlats i olika tidsperioder.

– Vi gör det här som en manifestation, säger Anita Hillgren Grandert.

Dukarna från de senaste åren är stora i formatet, ofta med abstrakta former eller grafiskt tecknade porträtt. Här finns också målningar ur serien Reflexer, där mönstren påminner om speglingar i vatten.