Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildalbum: Så firar elever sportlov

Sportlovet är i full gång i Norrtälje. Se stort bildspel från lovaktiviteterna.

Annons

I Matildahallen kan den som är mellan 7-13 år testa på att hoppa längdhopp, höjdhopp, kasta kula och springa tillsammans med tränare från Rånäs 4H.

– Det är roligast att hoppa längdhopp. Jag har aldrig gjort det tidigare, men det gick bra. Vi har också testat kula och stavhopp för första gången, berättar Elsa Nyberg, 8, som hoppade 2,45 meter i längdhopp.

Mellan friidrottsgrenarna passar de på att leka och spela fotboll.

– Det är jätteskönt med sportlov! Fotbollen är bäst. Jag tränar fotboll en gång i veckan, säger Bo Rydstrand, 7.

Friidrotten i Matildahallen pågår till och med torsdag och avslutas med en tävling på lördag. Även om man inte har varit med under måndagen och tisdagen så går det bra att dyka upp under de sista dagarna.

– Tanken är att det i första hand är en tävling för de som har varit med under veckan, men det är en klubbtävling och alla är välkomna, säger Anna Pantzar, projektledare vid Rånäs 4H.

För den som är sugen på att ägna sig åt utomhusaktiviteter på sportlovet är Kvisthamrabacken öppen hela veckan.

En som har hittat dit är Leonard Eriksson, 9, som susar nedför backen på sina skidor. Han har varit där nästan hela dagen.

– Jag har åkt i båda backarna, berättar Leonard.

Egentligen åker han både skidor och bräda – och har åkt i tre år.

Även kompisarna Ebba Gustafsson, 11, Fanny Samuelsson, 10, Nike Frohm, 11 och Kelvin Frohm, 9, spenderar lovet i Kvisthamrabacken.

– Kvisthamrabacken är bäst, säger de.