Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildalbum: Rimbodagen 2014

Flygande godsaker, blåsinstrument och ett uttrycksfullt slagsmål. Rimbodagen hade något för alla.

Solen sken från en klarblå himmel när kulturskolans blåsorkester invigde Rimbodagen med en lång fanfar.

En bit därifrån, på torget framför Zandras blomsterhop, utdelades luftslag och sparkar till rytmen av stränginstrumentet berimbau.

Capoeiraklubben i Norrtälje besökte Rimbo för att visa upp sporten och förhoppningsvis locka nya utövare.

– Det är roligt eftersom det är en blandning av dans, kampsport och akrobatik. Det är också väldigt bra träning, säger Tomas Lindahl, som tränat Capoeira i nio år och som för dagen höll takten.

På andra sidan gatan stod några andra som ville visa vad de gör om dagarna. Förutom att berätta om hur de släcker bränder demonstrerade räddningstjänsten pedagogiskt genom att spruta en sjö av skum på gatan. Något som uppskattades av barnen.

Café Chocolates ägare gladdes samtidigt åt vädergudarnas välvilja och hade flyttat ut glassdisken på gatan.

– Den här dagen brukar vi sälja tre gånger mer än vanliga dar. Det är roligt att få hit lite folk och visa upp Rimbo. Och det är roligt att det finns något för alla, gammal som ung. Det här har blivit en riktig folkfest, säger delägaren Maria Fahlcrantz.

Rimbodagen arrangerades för sjunde året i rad av en lokal kommitté med representanter från förenings- och näringslivet.