Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildalbum: NT testar nya höghöjdsbanan

Till påsk ska tre stycken höghöjdsbanor stå klara på Nordrona. Banorna ligger på mellan tre till tolv meter upp i träden. NT har testat och fotograf Johan Wahlgren fångat lite av upplevelsen.

När man fäster sin säkerhetsutrustning i säkerhetsvajern och tar första steget ut på ett tunnt rep, tolv meter upp i luften, är man inte kaxig.

– Ta det lugnt, det här kommer att gå bra, säger Anna Rensvik och peppar undertecknad.

Väl ute på linan skakar det mer än lovligt, men efter ett par djupa andetag kan man fokusera på att hålla balansen. Värre blir det när nästa hinder kommer. Då gäller det att ta ett litet skutt mellan två plattformar. Ett hopp som i vanliga fall hade kunnat göras i sömnen. Nu är det tolv meter ned till marken.

Händelsen utspelar sig på Nordronas nybyggda höghöjdsbanor. Tre stycken ska stå klara i påsk.

– Vi kommer att ha en på tre meter för de som är lite höjdrädda. Där kan även funktionshindrade delta tillsammans med ledsagare, säger Mats Engström som tillsammans med Anna Rensvik och Martin Löthman står bakom banorna.

– Till sommaren ska vi göra två banor till och en enskild ziplinebana på 80 meter. Den högsta kommer att ligga på 16 meters höjd, säger Mats Engström.

Banorna är främst riktade mot företag och privata bokningar, men det kommer även att bli ”öppet hus” under vissa helger där nyfikna får möjlighet att testa.

– Det här är ett jättebra sätt att bygga tillit och teambuilding. Man ser de andra när de går på andra delar av banan och kan peppa varandra, säger Mats Engström.

Och skuttet då? Jo efter positiva tillrop och fokusering gick det också. Och Mats Engström berättar att om någon skulle få panik så finns möjligheten att ta ned personerna trots att de inte tagit sig igenom hela banan.