Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildalbum: Ljus och stillhet på kykogården

Det var många som tände ljus på sina nära och käras gravar på lördagen.

I hundratal och i en jämn ström kommer besökarna till kyrkogården vid Stegelbäcksgatan i Norrtälje på lördagen. Det är Alla helgons dag och många vill hedra sina avlidna nära och kära. För många är det en stund av stillhet, bön och ljuständning. En stund att bearbeta sorgen efter dem som lämnat dem.

Eva Rasmussen och dottern Emma Ritzén tänder ett ljus på graven till föräldrarna och morföräldrarna Arne och Bojan Rasmussen som avled 1998 respektive 2006. De två har en extra fin sten. Den är vackert och naturligt ådrad och har en grönaktig ton.

- Pappa var stenhuggare, stenen kommer från Vätö, säger Eva Rasmussen som berättar att stenen hittade hennes bror. 

De brukar besöka graven många gånger varje år men just den här helgen känns det extra viktigt.

- Nu är det som finast, säger Eva.

Inte långt därifrån har Ulf Larsson sina föräldrar begravda.

- Det är den vackraste högtiden på hela året , säger han och berättar att det känns fint att gå till föräldrarnas grav - Sten och Aina Larsson. De dog 1986 och 1992. Däremot är det jobbigare att gå till sonens grav. Sonen dog i en trafikolycka vid Gottröra för flera år sedan. 

- Det är fortfarande svårt att gå till grabbens grav i Husby Sjuhundra. Jag tycker att det är vi gamlingar som ska gå först, säger han.

Men han har varit även dit denna dag. 

- Det känns viktigt , säger han.