Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildalbum: Klassiskt firande på Färsna

Dans, folkmusik och gemenskap. Midsommarfirandet på Färsna gård lockade många.

Som prognoserna utlovade drog några regnskurar förbi under förmiddagen. Men lagom till att firandet skulle börja på eftermiddagen luckrades regnmolnen upp och solen smög sig fram över Norrtälje.

På Färsna gård samlades över tusen personer för ett traditionellt firande med dans och musik. För barnen fanns det både traktoråkning, ponnyridning och fiskdamm.

– Det är ett väldigt klassiskt firande, sade Lotta Andersson, som jobbar på Naturvårdsstiftelsen.

Tillsammans med Färsna 4H och Veterantraktorklubben arrangerar Naturvårdsstiftelsen midsommarfirandet för fjärde året i rad. En tradition som snabbt visat sig bli populär.

– Det har kommit fler för varje år. Den här gången är vi det enda midsommarfirandet i Norrtälje stad, så det gör att många har valt att komma hit, sade Lotta Andersson.

Som konferencier stod Michael Blum och Per Lodenius höll i dansen och lekarna kring midsommarstången. Tillsammans med spelemännen höll de i gång och fick med sig de flesta av besökarna in i ringen.

Dagbjört Skaftadóttir från Rimbo firade dagen på Färsna tillsammans med sin dotter Brita för andra året i rad. Något som de båda uppskattar.

– Det är en härlig dag, speciellt för barnen. Jag tycker inte att vädret spelar så stor roll, det är stämningen som gör det, sade Dagbjört Skaftadóttir.