Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildalbum: Här trivs bebisarna

På tisdagar är det babysim i Rimbos badhus. Kavata små krabater som bara är några månader gamla, stretar runt i det härligt varma vattnet.

Annons

Visst märks det att vi var vattendjur från början.

Det är Ulrika Sundh från Gräddö som sedan flera år tillbaka arrangerar vattenlek och simträning för våra minsta.

När Norrtelje Tidning hälsar på, är det åtta små bebisar i vattnet tillsammans med en förälder. Olika övningar går ut på att skapa vattenvana och trygghet.

Äldst i gänget är Ellen, nio månader. Yngst Orion, fyra månader.

Det är märkligt att se hur roligt barnen tycker att det är att plaska runt i det 33-gradiga vattnet. Inga sura miner, bara häpen glädje.

Ulrika Sundh växlar mellan sång och lek och olika övningsmoment.

Lilla Orion visar sig vara ett riktigt vattendjur. Utan att tveka lägger han sig på rygg i vattnet och sparkar med benen.

– Det är lämpligt att börja simträna vid 3-6 månaders ålder, berättar Ulrika Sundh.

Alla barnen har små simbyxor som sluter kring mage och lår. Med i badet finns hjälpmedel som balansringar, bollar och små plastfiskar. 1600 kronor kostar en kurs, som enbart hålls i Rimbo.

– Bara där finns det varmvattensbassäng, säger Ulrika. Jag hoppas att vi får hålla kurser i Norrtälje, när nya badhuset är klart.