Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildalbum: Här simmar de bästa tvåorna

Se bildspel från simtävlingen Bästa Tvåan i Norrtälje badhus.

Inom kort stängs dörrarna till det gamla badhuset och ett nytt äventyrsbad öppnas upp. Simklubben i Norrtälje är igång med de sista tävlingarna innan stängningen. På måndagskvällen var badhuset fullt av barn och vuxna när tävlingen Bästa tvåan hölls. Där deltog åtta lag från olika skolor i kommunen.

– Det är roligt att simma tillsammans med kompisar, vi har tränat ganska mycket, sade Konrad Bäckvall, som tävlade i ett av Kvisthamraskolans lag.

– Jag tycker om att lära mig nya saker i vattnet och det är roligt att tävla, sade Lina Ytterberg som tävlade i samma lag.

De unga simmarna tog sig fram med varierande simtekniker. Och deltagarna fick stort stöd från klasskamrater och föräldrar som hejade på. Att just årskurs två från Norrtäljes skolor tävlar i simning är något nytt.

– Tanken med tävlingen är att barn ska bli intresserade av att simma redan i tidig ålder, därför riktar vi nu också in oss på andraklassare, sade Elena Karell, pressansvarig för Norrtälje simklubb.

Simklubben är entusiastiska inför det nya badhuset som öppnas i höst.

– Det är jättespännande, vi ser fram emot ett större badhus, tycker Elena Karell.

Entusiasmen är även stor hus de unga simmarna.

– Det känns spännande med ett äventyrsbad, sade Konrad Bäckvall.