Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildalbum: Här intar tjejer motorstadion i Rö

Dakarrally-föraren Annie Seel i samarbete med Krutcupen anordnade ”Only Womens Day”.

Annons

23 tjejer hade styrt kosan mot Ticksta motorstadion i Rö i lördags för att delta i tjejdagen ”Only Womens Day”. På det sju timmar långa schema stod säkerhetskörning och ”skojrace”.

Säkerhetskörningen innehöll bland annat att backa med släp, sladda, tvärnita och göra handbromsvändningar. Just det sistnämnda var Hanna Sternhalls, 36 från Vendelsö, favorit.

– Handbromsvändningen var det bästa. Dagen har varit helt underbar, säger Sternhall och får medhåll av Catrine Näsmark, 40+, från Stockholm.

– Dra i kryckan var min favorit. Dagen har varit jätterolig, lite väl mycket väntan emellanåt. Man vill ju köra hela tiden, säger Näsmark och ler.

Bilintresserade systrarna Grahn, 17-åriga Johanna och Emelie, 19, från Ekerö var två andra av deltagarna.

– Det var en kul och lärorik dag. Och behövlig, säger Emelie som också var särskilt förtjust i säkerhetskörningen.

Syster Johanna tyckte mer om att stampa gaspedalen i botten.

– Det är mer adrenalin när det är race. Jag gillar fart och att köra på bana, säger hon.

Och det fick hon göra mot slutet av dagen då det blev ”skojrace” på banan. Skoj var det, men knappast på lek. Fördelat på tre lag tävlade tjejerna mot varandra. Och det gick undan. Rivstarterna avlöste varandra och det var hetsigt i depån när förarna skulle bytas ut.

Farten höjdes successivt och Krutcupens skrotbilar fick stopp flera gånger.

En av instruktörerna och arrangörerna för dagen var 45-årige Annie Seel. Hon är mest känd för att ha kört Dakarrallyt fem gånger på motorcykel och kommit i mål i samtliga.

Lördagens tjejdag var Seels femte i ordningen på Ticksta.

– Jag vill göra ett arrangemang för bara tjejer som är roligt, lite lättsamt och där man inte behöver vara rädd för att göra bort sig, säger Seel.

– Det är många tjejer som kanske inte vill prova på det här med en massa killar närvarande. Det blir en rätt ”tuppig” stämning då.

Och dagen blev riktigt lyckad. Samtliga deltagare var oerhört entusiastiska och det märktes att alla snappade upp det som Seel och de andra instruktörerna lärde ut. Frågan ”när är nästa tjejdag” kom flera gånger.

– Det är jäkligt kul, de blir duktiga på så kort tid. Det blir en tjejdag till efter sommaren och sedan ytterligare en i november, säger Seel.