Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildalbum: Här är årets sommarbild!

Nu är vinnaren i årets fototävling i Helg korad. Se bildalbum med vinnarbilden och alla topp tio-bilder!

Helg-redaktionen har blivit överöst med fantastiska läsarbilder hela sommaren. Motiven har varierat, allt från simhopp och sommarlek till gräs mellan tårna och dans på sommarängen. En bild fångade däremot juryns blickar extra mycket. Det var 14-åriga Lovisa Rådbergs bild som föreställer mamma Sofia Collin och tre sällskapliga kossor.

Bilden är tagen i mitten av juli vid sjön Bornan strax utanför Älmsta.

– Vi brukar bada där för vi har våra får i en annan del av hagen. Kossorna brukar vara väldigt gosiga. Det var så roligt att en av dem försökte pussa mamma, säger Lovisa Rådberg.

Såväl de fritt gående djuren som ägarna njuter av sommaren. För Lovisa Rådberg har årets sommarväder varit extra uppskattat.

– Det har varit så soligt och fint, så jag har fotat väldigt mycket. Framför allt djur, säger hon.

Förutom kor har det även blivit många bilder på hästar och de egna fåren. Den vinnande sommarbilden har familjen klippt ut och satt upp på kylskåpet.

– Det var jättekul att få vara med, säger Lovisa Rådberg som vinner en spa-dag på Hotell Havsbaden i Grisslehamn i höst.

Juryns motivering:  Bilden lyckas fånga ett ögonblick av glädje och extremt mycket sommar. Både djur och människor tar ett svalkande dopp med en grönskande sommaräng som bakgrund.

Ett samspel med vad som till synes verkar vara lyckliga kor som gärna bjuder på en puss. Flera komponenter som tyder på en fantastisk sommar.