Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildalbum: Full gas på veterantraktordagen

Veterantraktorernas dag i Norrtälje hade i år en långväga gäst – som kört traktor ända från Tyskland.

Fältet vid Färsna gård svämmade över av nostalgi under lördagen. Förutom att återuppleva gamla minnen på utställningen kunde besökare bland annat titta på dragracing och traktorpulling.

Hans Wunderlich från Tyskland var troligen den som avverkat flest mil för att uppleva evenemanget. Han satte sig i sin blå Eicher-traktor och lämnade hemstaden Düsseldorf för två månader sedan – med slutmålet Färsna gård.

Efter att ha tillbringat några veckor i Finland tog han i onsdags färjan över till Kapellskär och körde därifrån vidare till Norrtälje. Med en maxhastighet på 25 kilometer i timmen tog den sista delsträckan en timme.

Hans Wunderlich pensionerades 2010 och har sedan dess insett att traktorn är det perfekta transportmedlet.

– När man kör bil hinner man inte se någonting, men med en traktor hinner man se allt. Dessutom tycker människor om en när man kommer med en traktor, säger han.

Att besöka en veterantraktorträff i Sverige var en dröm som gick i uppfyllelse. Han hade letat i fyra år när han via internet fick kontakt med klubben i Norrtälje.

Träffen vid Färsna gård levde också upp till förväntningarna.

– Det är en underbar traktorträff. Jättebra organiserat.

Under måndagen inleder Hans Wunderlich sin hemfärd. Han räknar med att den kommer att ta ungefär en månad.