Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildalbum: Fartfylld motorfest i Hallstavik

Full gas, snygga omkörningar och mycket action från början till slut. På torsdagen höll MK Orion i en fartfylld deltävling av YMX-cupen på Sipsjöbanan.

Motocrossen är på framfart i Sverige och ett starkt fäste finns i Hallstavik. MK Orion har flera mycket lovande förare och på torsdagen fick de chansen att visa upp sig inför hemmapubliken i YMX-cupens tredje deltävling.

Ett löfte är 12-årige Elias Persson som tävlar i klassen U85 mot förare upp till 17 år. I andra deltävlingen av YMX tog han en seger och nu blev det en sjundeplats efter ett dramatiskt lopp.

– Han var tvåa i första böjet då ledaren fick ett kast precis framför. Elias körde rätt in i honom och båda föll. Efter fallet låg Elias på 30:e plats och det var väldigt bra gjort att köra upp sig till sjundeplatsen, säger MK Orion-ledaren Emil Persson som också är Elias pappa.

I samma klass slutade klubbkamraterna Fredrik Carlsson elva och Anton Forslund på 13:e plats. I U17 med 125-kubikare var det sedan dags för en annan stor talang: 14-årige Alexander Ivarsson som haft en stark inledning på säsongen med seger i Mälarcupen i april.

– Alexander körde också bra. Han var femma i första heatet och sexa i det andra. Det gav en femteplats totalt och det var bra jobbat, säger Emil Persson.

Förare och publik kom till Sipsjöbanan från hela Mälardalen, Stockholm och Dalarna. En av tjejerna på plats, Olivia Winestedt, 15, åkte från Sundbyberg.

– Detta är min andra tävling och det är första gången jag är i Hallstavik. Det är en bra och rolig bana här.

Hur är det att tävla mot killarna då?– Det är kul att tävla mot killarna och särskilt när man lyckas köra förbi dem. Då blir de lite deppiga (skratt), säger Olivia som blev 33:a i 85U.

YMX-deltävlingen är MK Orions största ungdomstävling för året och klubben stod sig som vanligt bra i konkurrensen.

– Vi har 120 deltagare på plats i dag och av dem är nio stycken från MK Orion. Det finns många duktiga förare i klubben och kanske kommer det fram ännu fler så småningom med cross-skolan som vi nyligen börjat med, säger biträdande tävlingsledare Henrik Älvebrink från Grisslehamn.

För en tävling av denna storlek krävs det stor hjälp av frivilliga.

– Ja, vi har mellan 60-70-funktionärer här i dag. Det är främst flaggvakter men även sjukvårdare och folk som sköter vattningen av banan.

En ambulans fanns också tillgänglig men den behövde som tur aldrig användas. Henrik Älvebrink kunde summera en lyckad tävling.

– Vi har haft tur med vädret och allt har flutit på bra, vi måste vara jättenöjda, säger Älvebrink som tillsammans med MK Orion nu laddar vidare mot Stockholmscrossen på Sipsjöbanan den 7 juni.