Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildalbum: "Den bästa dagen i mitt liv"

Norrtälje fylls av studentsånger, glädjetårar och flygande champagnekorkar. NT:s fotograf Anders Sjöberg skickade bilder direkt från studentfirandet i Norrtälje.

Annons

Föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar, kompisar, hundar. Alla stod redo under plakaten och hade med sig blommor, champagne, nallar och ballonger.

När de nyblivna studenterna sprang ut möttes de av visselpipor och stort jubel från sina anhöriga. Eleverna svarade med sång: ”Vi har tagit studenten!”

– Den bästa dagen i mitt liv, skrek en.

– Jag älskar dig mamma, utbrast en annan.

– Fy f-n vad vi är bra, sjöng alla.

Efter utspringet från Rodengymnasiet fortsatte studenterna att fira på lastbilsflaken i en kortege ner till Societetsparken där firandet fortsätter.

Polisen i Norrtälje eskorterade och rapporterar på sin Facebook-sida att allt gått lugnt till. Endast ett ekipage hade svårt att hålla sig till reglerna och skvätte öl över publik som stod längs vägen.   

Norrtelje Tidnings fotograf Anders Sjöberg var plats vid Rodengymnasiet och dokumenterade utspringet. Se bilderna ovan!

Se utspringet här!