Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildalbum: Blött race i Lommarrännet

Lommarrännet fick starta före utsatt tid och det var ett klokt beslut - vädret växlade från gassande sol till skyfall och åska på bara några minuter. Se massor av bilder här!

Annons

Lommarrännet är en av höjdpunkterna i de studentfestligheter som Rodens avgångselever får vara med om varje år. I år var det strålande solsken hela dagen så tio lag kom med sina farkoster till Lommarbadet i god tid före starten.

In i det sista putsades det på farkosterna som förväntades flyta. Och som vanligt hade det gått åt mycket frigolit. En halvtimme före beräknad start tornade åskmolnen upp sig och lärarteamet med Göran Olsson i spetsen tog beslutet att tidigarelägga starten.

Direkt fick flera ekipage problem med stabiliteten. Bland dem The ragging racer swan - farkosten skulle föreställa en svan med vingar. Men vingarna föll av direkt och laget slutade näst sist.

Det blev en riktig spurtuppgörelse in i mål mellan Garderarna, Balimali och Team 420. Men trots att team 420 var första lag att dra upp sin båt på land efter att de i princip legat först från start till mål blev de bara trea efter Balimali och Garderarna.

– De fick inte med sig hela besättningen i mål. De hade ju tappat två deltagare ute på sjön, säger Göran Olsson.

I stället blev det Garderarna som vann tätt följda av Balimali. Fjärde lag i mål var Dolls faces.

De övriga placeringarna har varken vi eller arrangörerna någon riktig pejl på. För sedan kom störtregnet.

– Har ingen aning, vi tappade bort alla placeringar när det blev störtregn och folk for till höger och vänster, säger Göran Olsson.