Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bevara bibliotekslokalen i Rånäs

Annons

Biblioteket uppskattas av många i bygden. Det fungerar som ett lokalt kulturcentrum där folk samlas för att låna böcker men också för bland annat högläsning, bokcirkel och samvaro. Biblioteket är öppet för både vuxna och barn. Särskilt bra är det att lokalen ligger alldeles intill skolan så att barnen har lätt att ta sig dit. Barn ska ha tillgång till böcker.

Anmäl text- och faktafel

Rånäs är en ort som kan och vill utvecklas. Många vill flytta hit, speciellt nu när skolan inte längre är nedläggningshotad. Kommunen säger att orsaken till förslaget om nedläggning av biblioteket är en fråga om omfördelning av kostnader. Vi kan inte se någon besparing i sin helhet.

Vi är orättvist behandlade då de centrala biblioteken i kommunen ska satsas på. Varför ska vi fråntas de små resurser som finns? Vi vill också ha bättre öppettider, datorer, läxhjälp, släktforskning och allt annat som erbjuds i de stora biblioteken. I nuläget får vi vara tacksamma för de bibliotekstjänster som vi för närvarande har.

En namninsamling har startat. Vi har samlat in cirka 100 påskrifter på fem dagar.

Vi anstränger oss så mycket för att få beslutsfattarna att förstå hur uppskattat och värdefullt vårt bibliotek är. Det faktum att vi slåss för biblioteket borde vara en signal om hur mycket vi älskar vårt fina bibliotek.

Det är en sorg att kommunen inte kan se konsekvenserna. I en levande landsbygd ska det satsas, inte läggas ner!

Bevara bibliotekslokalen i Rånäs.

Susanna Swartling, Rånäs biblioteks vänner

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons