Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Betongfabrik byggs för 17 miljoner

Bygget är redan i full gång och innebär sju-tio nya arbetstillfällen i Hallstavik.

Bakom satsningen finns företagaren Niclas Johansson som sedan ett par år tillbaka äger företaget Recyclingprodukter AB som nu bygger betongfabriken. I fabriken ska man producera ett slags byggklossar som kan användas i logistiksystem för lastning och lossning av varor i hamnar där man tar emot stora fartyg.

– Det blir en toppmodern fabrik och vi har redan fulla orderböcker för det första halvåret 2014, säger Niclas Johansson.

Betongprodukterna kommer att levereras till kunden via lastbil, men även transporter via järnväg kan bli aktuellt.

– Vi vill ju minska lastbilstransporterna, säger Johansson, som också haft kontakt med bruket om att eventuellt få använda hamnen för transporter.

– Den dörren är inte stängd, säger han.

Nu byggs första etappen av fabriken som kommer ge mellan 7-10 arbetstillfällen. Det finns också planer på en andra etapp och då kan antalet arbetstillfällen öka.

Fabriken ska inrymmas i befintliga lokaler i området. Nu pågår markarbeten och en stor yta för sand och sten som används vid gjutningen ska anläggas. Nästa år ska verksamheten vara i gång.