Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om handlingsplanen måste fattas snart

Annons

Norrtälje kommun ska hålla ihop och det ska vara möjligt att bo och verka i alla delar av kommunen. Av den anledningen styrde vi socialdemokrater, tillsammans med Centerpartiet och Miljöpartiet, om prioriteringen av kommunens resurser och offentliga investeringar under förra mandatperioden.

Anmäl text- och faktafel

Att skapa förutsättningar för växtkraft i hela kommunen var vår grundläggande ambition. Kontaktcenter etablerades i Hallstavik och Rimbo. Investeringar i upprustade torg och parker, utegym och aktivitetspark, förskolor och skolor, kulturscen, badhus och nya hyresrätter lades utanför staden. Vi prioriterade resurser till cykelvägar på landsbygd.

Men mycket arbete återstår för att Norrtälje ska vara en trygg kommun som håller ihop som växer hållbart. Vi pekade ut riktningen för det arbetet och hur vi vill se Sveriges mest populära landsbygd utvecklas i ett landsbygds- och skärgårdsprogram som antogs av kommunfullmäktige den 11 juni.

Ove Blomqvist i Edsbro ställer i Norrtelje Tidning frågan vad som nu händer med den handlingsplan som är första steget att förverkliga ambitionerna i utvecklingsprogrammet. Frågan ägs numer till stor del av den nya kommunledningen med Moderaterna i spetsen.

Handlingsplanen plockades bort från kommunstyrelsens dagordning vid maktskiftet i höstas. Jag har respekt för att Moderaterna och den nya kommunledningen ville sätta sig in i ärenden, men mitt besked är samtidigt tydligt – vi socialdemokrater förväntar oss att handlingsplanen kommer upp för beslut snarast.

Norrtäljes invånare på landsbygden har rätt att förvänta sig att politiken går från ord till handling, och att de åtgärder som krävs för en fortsatt positiv utveckling vidtas. Socialdemokraterna kommer i opposition att verka konstruktivt för att bidra till breda och långsiktiga lösningar och ser fram emot den fortsatta dialogen. Några exempel på vad vi vill se i närtid är servicepunkter i våra landsbygdsnoder tillsammans med det lokala näringslivet, fler hyresrätter på våra mindre orter, fortsatta satsningar på ökad kvalitet i skolan, verkställande av antagen handlingsplan för fiberutbyggnad, fortsatt anläggningsstöd till cykelvägar och att kommunen agerar för bättre kommunikationer med anropsstyrd kollektivtrafik på landsbygden.

Ulrika Falk (S), oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons