Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berusad man sov på E18

Låg avtuppad vid vägkanten i Södergående riktning.

Det var vid 05.50 söndag morgon som polis ryckte ut på larm om att en ensam man observerats sovande på E18, vid avfarten mot Ledinge, södergående riktning. Väl på plats lyckades polisen väckta mannen och tog honom med sig till stationen så att han kunde sova ruset av sig på säker plats.

– Det händer att vi omhändertar folk för fylla på helgerna. Att människor är fulla en lördag efter krogstängning är ju inte så konstigt, men att de somnar på vägen är mer anmärkningsvärt. Det är ju väldigt farligt att somna på en motorväg, säger Sofia Zetterman, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen.

Tidigare under natten påträffades även två andra män som i sällskap somnat på en landsväg på Vätö. I det fallet gjorde polisen bedömningen att de druckna vilade bäst i sina egna sängar, och skjutsade dem hem istället för till fyllearrest.

Ingen av männen är misstänka för något brott.