Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berith nära att träffas av en sten i vardagsrummet

Mitt i fredagsmyset fick Berith Östling en obehaglig överraskning.En stor sten kom infarande genom fönstret. – Den kunde lika gärna ha träffat mig, säger hon.

Klockan åtta en fredagskväll satt Berith Östling i sitt vardagsrum. När hon flyttade sig från fåtöljen hörde hon plötsligt en stor smäll.

– Vi trodde först att det var en explosion, eftersom det lät så högt. Sedan såg vi förödelsen med glasbitar över hela rummet, säger hon.

Berith och hennes man sprang ut för att se om det fanns någon i närheten, sedan ringde de polisen.

– De var måttligt intresserade. Om de hade åkt hit hade man kanske kunnat få tag i dem som gjorde det här. Det känns tråkigt att polisen inte intresserar sig för sina medborgare, säger Berith Östling.

Hon känner sig otrygg efter händelsen.

– Det är obehagligt. Vi vet inte om det är någon som hyser agg mot oss eller om det var ett pojkstreck. Vi vet bara att det är några som har burit en stor sten för att kasta in i vårt vardagsrum.

– Jag vågar inte sitta där nu på kvällen. Jag känner mig otrygg i mitt eget hus, säger Berith Östling.

Christer Sandström, närpolischef i Norrtälje beklagar hur de berörda uppfattar polisens bemötande.

– Jag vet inte hur kommunikationen har gått till. Men antagligen bedömdes det att det inte fanns resurser till att åka ut på det här, säger han.