Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berit Jansson kvar som Centerledare

Under onsdagskvällen avgjordes det.
Berit Jansson (C) vann med 47 – 15.
Därmed är hon fortsatt gruppledare för Centerpartiet i Norrtälje.

Konkurrenten Hans Stergel förlorade både omröstningen till gruppledare och sin nuvarande ordförandepost i kultur- och fritidsnämnden. Ny ordförande i kultur- och fritidsnämnden blev förre gruppledaren Bengt Ericsson. Posten som ordförande i den nya klimatnämnden gick till Åsa Wärlinder (C) med Patrik Dahl som ersättare.

I de senaste fyra valen har Centerpartiet tappat mark i Norrtälje kommun. I fullmäktige har partiets platser halverats, från 14 till sju.

Partiets Hans Stergel, som drev en egen personvalskampanj där han fick 324 röster, har därför efterlyst en föryngring och ett nytt ledarskap på de ledande posterna. Och framförallt på gruppledarposten som Berit Jansson haft sedan en tid tillbaka.

Valberedningens förslag igår kväll var dock att Berit Jansson ska sitta kvar som gruppledare. Mot detta ställdes Hans Stergel. Det var Tord Jansson som föreslog honom. Vid voteringen vann alltså Berit Jansson med 47 röster mot Stergels 15.

Emelie Löthgren (C) Länna som var en av de röstberättigade igår kväll är inte ett dugg förvånad.

– Berit Jansson har ett jättestarkt stöd i partiet. Hon är en stabil och bra ledare och jag har aldrig hört henne säga ett ont ord om någon, säger hon.

Hans Stergel själv var däremot lite förvånad över utgången av omröstningen.

– Fast jag har ju känt på mig att jag är väldigt populär i samtliga andra partier, utom mitt eget, sa han direkt efter att han lämnat mötet.

– Därtill blev jag utslängd från kultur- och fritidsnämnden. De vill inte ha mig alls. Så jag får ju fundera på om jag ska lämna partiet som jag varit med i under 43 år, säger han men förnekar bestämt att han är lite bitter.

– Jag är absolut inte bitter, säger han.