Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berättelsen om Narnia på National

Narnia – Häxan och lejonet heter höstens teaterföreställning på National i Rimbo. Det blir sex föreställningar under tre dagar med start på torsdag.

Annons
Översta raden Nicolai Wernelius Lewing, Alexandra Hallstedt, Karl Marcus Wernelius Lewing och Evelina Gustafsson. Nedre raden Sebastian Ganner, Rebecca Wahlquist, Liza Östman, Katarina Sundh, Rebecca Thorström, Evelina Glad, Erik Östman, Elin Asplund, Kristjan Arason, Hannah Örtlund och Lisette Hedlund.

Rimbo ungdomsteaterförening, Rut, bildades 1995 och har varje år sedan dess satt upp minst en föreställning på teaterhuset National i Rimbo. Så sker även i år. Varje torsdag och söndag under hela hösten har en ensemble på 15 ungdomar, mellan 12 och 20 år, och ett otal scenarbetare jobbat med att sätta upp pjäsen Berättelsen om Narnia – Häxan Lejonet av C.S. Lewis. Narnia är det magiska land, dit man kommer via ett hemligt skåp.

Ny regissör för i år är Fabian Hedlund. Han är bara 20 år men med den ettåriga utbildningen Teaterverkstan på Lidingö folkhögskola och fyra år som skådespelare i Rut i bagaget har han tagit sig an uppgiften att föra höstens föreställning i hamn. Dekoren är enkel, men skåpdörrarna är förstås med liksom släden som den elaka häxan färdas på och stenbordet där lejonet Aslan offras.

– Det ska vara sparsmakat, säger Fabian Hedlund när vi i veckan träffar ensembeln.

Det är full aktivitet överallt. In i det sista snickras och målas kulisser och överallt hör man hur unga skådespelare går omkring och övar repliker. Det gäller att de sitter. På torsdag och fredag ges tre skolföreställningar och på fredag och lördag tre föreställningar för allmänheten.

Annons