Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Båtbyggare vill expandera västerut

I nya lokaler blickar nu Marinteknik i Norrtälje mot en ny marknad då de siktar på att sälja fler båtar till västkusten.

Vid årsskiftet flyttade Marinteknik i Norrtälje tillverkningen av sina Alukinbåtar till en större lokal på Görla industriområde. Samtidigt anställde de ytterligare en båtbyggare vilket gör att företaget som startade som ett enmansföretag 2006 nu har sex anställda. Eventuellt kan de komma att öka personalstyrkan med ytterligare en person.

– Det har blivit trendigt med aluminiumbåtar. Vi säljer många båtar till professionell verksamhet, men allt fler privatpersoner har börjat höra av sig, säger Maria M Nikula, marknadsansvarig på Marinteknik i Norrtälje.

Företagets konstruktör och vd Peter Nikula poängterar vikten av att göra hållfasta båtar med styvt skrov.

– Vi har hittat en aluminumlegering som passar perfekt för ändamålet.

Sedan starten har marknaden för båtarna växt och företaget har sålt modeller till både Finland och Norge.

Affärsmodellen med att sälja direkt till kund har visat sig framgångsrik, men för att nå nya marknader söker de nu en återförsäljare på västkusten.

– Det har alltid varit ett plastbåtsmecka, men vi märker att förfrågningarna ökar därför söker vi en strategisk plats på västkusten för att bättre nå våra kunder, säger Maria M Nikula.

Marinteknik i Norrtälje AB

Företaget startade 2006 och 2009 blev Peter Nikula utsedd till ”årets rookie” i båbyggarbranschen.

2010 sålde företaget 19 båtar och sedan dess har företagets omsättning ökat mellan 15 och 20 procent varje år.

Alukinbåtarna byggs i tre standardstorlekar 6, 6,5 och 7,5 meter. I modellprogrammet finns flera hyttmodeller samt öppna styrpulpetare och bowriders med kapell.