Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa sättet att bila

Route 66 i USA är vägen vi helst bilar på - och det ska vara Queen i högtalarna. En ny undersökning visar hur vi vill semestra i bilen.

Annons

Att glida framåt på Route 66 i USA är något av det bästa vi kan tänka oss för bilsemestern. Det visar en brittisk enkät av bilmärket Mini, som också slår fast att den andra mest populära vägen att köra är Amalfikusten i Italien. Trea kommer den brittiska sträckan från Land's End till John O'Groats, skriver Daily Mail.

Man listade också de bästa låtarna att bila till, och främst vill britterna höra Queens låt "Don't stop me now". På andra plats hamnade ännu en Queen-låt, "Bohemian Rapsody", följd av "Bat out of hell" med Meatloaf och "Don't stop believin'" av Journey. På femte plats hamnar Dancing Queen av ABBA.

Svenskar väljer Italien

Men när svenskar tillfrågas om var de helst bilar svarar flest Italien. Åtminstone enligt Stena Lines senaste bilsemesterrapport. Helst vill man att landet ska vara nytt, spännande och tryggt. Maten på destinationen spelar också en stor roll, 35 procent rankar det som en av de viktigaste sakerna. Och där är det Italien som anses vara bäst, följt av Frankrike och Grekland.