Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa hotellen i världen

Hippt hotell i USA, en hemtrevlig svit i Florens eller ett
exotiskt paradis i Marocko. Nu har världens bästa hotell utsetts av
ett reseföretag.

Att bo på ett bra hotell hör till det som ger resan guldkant. Och nu har världens hundra bästa hotell utsetts, av guideboksföretaget och resesajten Fodor. Bland över 17 000 nominerades 4 000 hotell, av vilka bara de allra bästa valdes ut. Vinnarna kommer från 43 olika länder. Europa dominerar listan med 30 hotell och i USA finns 28 av de utvalda boendena.

Hotellen har delats in i olika kategorier, bland annat uppmärksammar man "hotell med vackra stränder", "lokal karaktär", "eleganta cityhotell" och "kulinariska pärlor".

-Det fina med den här listan är att den innehåller något för alla. Den har intressanta ställen att bo på i alla prisklasser, säger Arabella Bowen från Fodor, till CNN.

Här är några av de utvalda hotellen.

Wythe Hotel, Brooklyn, USA

Ett av hotellen i det som kallas den kreativa kategorin. I den här gamla tunnfabriken har man gjort en hipp mötesplats som förtjänar ett eget besök, enligt listans jury. Dessutom prisar man dess takbar som har en fantastisk utsikt över Manhattan.

http://wythehotel.com/

Ritz Carlton, Montreal

Ett klassiskt hotell som nyligen genomgick stora renoveringar - samtidigt som man behöll dess historiska kvaliteter. Där finns ett växthus, en vacker trädgård där man kan dricka te, lyxiga butiker och en Daniel Boulud-restaurang.

www.ritzmontreal.com/default-en.html

Palais Namaskar, Marocko

Som exotiskt gömställe hamnade detta hotell etta. Det är romantiskt, lyxigt och har ett fantastiskt spa, lyder juryns omdöme. Som att befinna sig i en ökenoas, avslutar de.

www.palaisnamaskar.com/eng/welcome/

Park Hyatt, Tokyo

Det här hotellet är det bästa eleganta stadshotellet, enligt Fodor. Här spelades filmen Lost in Translation in, och den skyhöga ikoniska byggnaden bjuder på en magnifik utsikt över Tokyo. Dessutom prisar juryn dess restaurang.

http://tokyo.park.hyatt.com/en/hotel/home.html

JK Place, Florens

Ett hotell som prisades i en kategori för hemliknande sviter. Och att checka in här ser mycket riktigt ut som att gå in i någons eleganta vardagsrum, enligt juryn. Privat, intimt och smakfullt.

www.jkplace.com