Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäst flygplats finns i Asien

Vill man flyga med klass är det Asien som gäller. Biografer,
trädgårdar och pooler hör till det man kan njuta av på världens
bästa flygplats.

För andra året i rad har Singapore Changi flygplats utsetts till världens bästa, vid World Airport Awards. Dessutom vann man titeln för bästa fritidsbekvämligheter. Kanske är det inte konstigt, eftersom Changi kan skryta med att ha bland annat en pool, trädgårdar och en biograf. Det är branschorganisationen Skytrax som har gjort undersökningen. Över 12 miljoner resenärer världen över har tyckt till om sammanlagt 395 flygplatser.

-Changi flygplats är en reseupplevelse i sig självt, förklarar vd:n för organisationen i ett pressmeddelande.

På andra plats återfinns Incheon Internationella flygplats i Sydkorea och på tredje plats kommer Münchens flygplats i Tyskland.

Asien i toppen

Sammanlagt ligger fem av de tio bästa flygplatserna i Asien, bland annat Hong Kong Internationella flygplats, Tokyos Internationella flygplats och Pekings internationella flygplats. Bara en enda från Nordamerika kvalade in: Vancouver internationella flygplats kom på nionde plats. Fyra från Europa lyckades ta sig in på topp tio, förutom München var det Amsterdam Schiphol, Zurichs flygplats och London Heathrow.