Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barn fick ingen hjälp att flytta dött rådjur

Halva dagen hann gå innan någon kom och tog bort det döda rådjuret som hittades på skolgården.

På måndagsmorgonen hittade elever på Frötuna skola ett dött rådjur på skolgården. Personalen började genast ringa runt för att få fatt i någon som kunde ta bort djurkroppen – men det var lättare sagt än gjort.

– Vissa barn tycker det var obehagligt. Andra vill klappa det. Vi vet inte om det har självdött i en sjukdom och bär på någon smitta eller om det har blivit påkört, säger fritidsledare Annika Hellberg och menar att det bara var tur i oturen att det är sportlov.

– Annars hade vi haft 240 barn här ute på skolgården, säger hon.

Resursassistent Johanna Jobark slussades per telefon runt i en och en halv timme innan någon ville hjälpa till. Polisen tyckte inte det var ett polisärende och kommunens viltvårdare hänvisade till chefen på miljö- och hälsokontoret.

– Viltvårdaren sa att de inte får betalt av kommunen för sånt här arbete och hänvisade mig vidare. Hos chefen på miljö- och hälsa kunde jag bara lämna ett meddelade, säger Johanna Jobark.

Till slut ringde Johanna Jobark till en vän som är jägare som i sin tur till en annan jägare som ringde till kommunen och skällde. Det gav resultat och strax efter klockan 13 hämtades djurkroppen.

– De konstaterade att rådjuret nog blivit påkörd. Då är det väl ett polisärende ändå, funderar Annika Hellberg.

– Ska man behöva känna någon som känner någon, för att få hjälp till en skola, säger Johanna Jobark.

NT har under måndagen sök chefen för miljö- och hälsokontoret men har inte fått något svar.