Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bankerna kommer att hjälpa

Reidar Carlsson skriver i Norrtelje Tidning att bankerna nu måste hjälpa Norrtäljes företag. Det har Reidar Carlsson helt rätt i och jag skulle vilja tillägga att vi som sparbank ska göra allt vi kan för att hjälpa företagen oavsett var de befinner sig i vår kommun och även alla privatpersoner som upplever svårigheter.

Precis som många andra funktioner i samhället har bankerna en viktig roll att fylla och vi ska alltid göra vårt yttersta för att hjälpa kunderna till en sund och hållbar ekonomi – såväl i goda som sämre tider. Det är bland annat därför vi i goda tider behöver ha en tillräcklig lönsamhet som säkerställer att vi, i sämre tider, har tillräckligt med kapital och likviditet i våra lager. Reglerna på detta område har delvis ändrats den senaste veckan – ett exempel på åtgärder som vidtas för att möjliggöra att vi och andra banker kan använda våra buffertar nu när i sämre tider stundar.

Ett annat exempel är att inkomstbortfall kopplat till coronaviruset anses vara ett sådant särskilt skäl som medger att banken och kunden kan komma överens om att tillfälligt minska eller pausa amorteringarna – även denna möjlighet kommer vi tillämpa. Ett tredje exempel är ”Riksbankspengarna” som Reidar Carlsson tar upp och som kan komma att bli aktuella även om vi just i dag inte har några behov av den faciliteten. Vi tror också att det kan komma fler åtgärder som ytterligare förbättrar förutsättningarna för såväl företag som privatpersoner att ta sig igenom detta.

Framöver kommer det att finnas ännu mer att säga i denna fråga och vi kommer kommunicera i våra kanaler samt vid behov bjuda in till dialog. Vår vision är ett attraktivt och öppet Roslagen i tillväxt - det gäller i högsta grad även i dessa tider. Roslagens Sparbanks verksamhetsområde är Roslagen – vi varken vill eller har för avsikt att lämna detta område så vi har starka incitament att anstränga oss så att såväl företag, föreningar och privatpersoner ska kunna fortsätta bedriva sina verksamheter och nå sina drömmar.

Tillsammans med våra medarbetare , samarbetspartners, huvudmän och konkurrenter, kommer jag och bankens styrelse och göra allt som står vi vår makt för att vi, när detta är över, ska kunna blicka tillbaka och känna oss nöjda med vårt bidrag.

Charlotte Lindberg, vd Roslagens Sparbank

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel