Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bålbroskolans bragd hyllas i riksdagen

Bålbroskolan i Rimbo är en av 30 skolor i landet som lyckats få alla elever att bli behöriga till gymnasiet. Moderaterna bjuder nu in dem till ett seminarium i riksdagen.

För fem år sedan gick 25 procent av eleverna på Bålbroskolan ut grundskolan med ofullständiga betyg.

På våren 2012 var samtliga behöriga.

Moderaterna gjorde i somras en undersökning av vilka skolor i landet som haft den bästa resultatutvecklingen och bland de 30 skolor som partiet uppmärksammade återfanns Bålbroskolan.

På måndag har Moderaterna ett seminarium i riksdagen kring skolutveckling och har bjudit in representanter från de 30 skolorna.

– Det känns jättekul. Vi vet att vi har en bra verksamhet och vill bygga vidare på de framgångsfaktorer vi vet fungerar. Det är ledarskap och engagerade lärare och där ser vi att vi är duktiga, säger Bålbroskolans rektor Carl Olsson.

Under dagen kommer de inbjudna att lyssna på föredrag av skolforskare och politiker.

– Min förhoppning är att vi kan få till ett utbyte med andra skolor så att detta inte bara blir en isolerad händelse, säger Carl Olsson.

Han tillträdde som ny rektor i juni förra året och har själv ingen del i den utveckling som genomförts.

– Jag vill jobba vidare i den andan och inte ändra på sådant som fungerar. Även om jag representerar skolan är detta skolpersonalens förtjänst, säger Carl Olsson.