Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bålbroskolan evakueras till Långsjöskolan

Fuktskadade Bålbroskolan stängs i augusti. Flyttlasset för skolans elever ser ut att gå till Långsjöskolan.Och i höst vet vi om skolan måste rivas eller kan byggas om.

Fastighetskontoret i Norrtälje kommun föreslår Långsjöskolan som evakueringslokal för Bålbroskolans 380 elever och 52 anställda.

– Jag tror det blir en jättebra lösning, säger Carl Olsson, rektor vid Bålbroskolan.

Barn- och utbildningskontoret ska fatta beslutet i slutet av april. Därefter ska en tidplan presenteras för elever och föräldrar för hur packning och flytt ska gå till.

– Merparten ska flyttas i början av augusti och det är viktigt att flytten inte påverkar eleverna och verksamheten negativt, säger Carl Olsson.

I augusti ska Bålbroskolan vara tömd och evakuerad. Först då kan en grundlig utredning göras om skolan måste rivas eller kan renoveras. När utredningen är klar ska kommunfullmäktige under hösten besluta om skolan rivs eller byggs om.

Redan nu arbetar båda skolledningarna från Bålbroskolan och Långsjöskolan tillsammans med ansvariga vid kommunen med att lösa hur två skolor ska samsas under samma tak.

Enligt Carl Olsson finns det i nuläget inga planer på att skolorna kommer samköra undervisning utan det kommer förbli två skilda verksamheter.