Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bålbroskolan evakueras för 9,3 miljoner

Bålbroskolan ska evakueras till hösten. Det beror på att skolan har stora problem med att fukt trängt in i väggarna på grund av att taket är felkonstruerat.

Under sommaren ska byggnaden undersökas för se om den går att renovera eller om en helt ny skola ska byggas. Evakueringstiden beräknas ta mellan två och tre år. Till hösten ska därför de cirka 300 eleverna på Bålbroskolan inhysas i Långsjöskolan.

Skolan måste då anpassas vilket kommunstyrelsens planarbetsutskott anslagit 9,3 miljoner kronor till. Det som kommer att kosta är rena byggåtgärder, ventilation, arkitektkostnader, elarbeten, magasinering och att anlägga en paviljong ifall inte hela Bålbroskolan kommer att få plats på Långsjöskolan.

Eftersom de slutgiltiga inplaceringsritningarna inte är klara kan tilläggsanslag behöva äskas från fastighetsavdelningen.