Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bakslag för ny stadsdel

Förslaget  om byggprojektet Roslagens famn innehåller alltför många frågetecken, menar en enad opposition som kräver att förslaget ska omformas om projektet åter ska bli aktuellt.

.– Vi deltar inte i beslutet, vi ser inte att det har den juridiska bärigheten, säger Olle Jansson (S) som menar att förslaget innebär att kommunen lämnar ifrån sig allt för stort ägande till privata aktörer och att planen därför bör granskas av en oberoende part.

Ekonomiska konsekvenser

Förslaget – som det utformats – innebär att kommunfullmäktige genom att ta beslut också står för de ekonomiska konsekvenserna för kommunen.

– Det kan vi inte göra, säger Mats Wedberg (MP) och tillbakavisar därför förslaget.

– Det här är ett allt för stort ingrepp i Norrtälje stads miljö. Kasta hela projektet i papperskorgen där det hör hemma, säger Bernt Grönblad (SD).

Jansson backar

Kjell Jansson (M) som tidigare varit positivt inställd i frågan backar nu efter ovan nämnd kritik:

– Jag är inte beredd att ta något beslut om det inte finns en bred majoritet. Mitt förslag är återremiss, säger Kjell Jansson och kommer samtidigt med en invändning:

– Det här handlar inte om ett köpcentrum – tänk statsutveckling.