Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Badplats har blivit rastplats 

Kvällsdoppet blev till en otrevlig överraskning när Lilja Hedberg dök i och fann sig omgiven av hästspillning. – Man ville bara upp därifrån, säger hon.

Det var i torsdags kväll som Lilja Hedberg med sin väninna i sedvanlig ordning tagit sig ner till Bredviksbadet i Gavel-Långsjön norr om Rånäs för ett kvällsdopp som hon fick se tjocka klumpar flyta omkring henne i vattnet.

– Det var hästskit ... Du kan du ju tänka dig själv, som att stå i en dynghög. Man ville bara upp därifrån, jag trodde inte det var sant, säger hon.

Det är förbjudet för hästar såväl som hundar att bada vid kommunala allmänna badplatser. Men Bredvik är inte en kommunal allmän badplats.

– Då är det inte en fråga för kommunen. Det finns inga regler som kommunen utfärdar, inte om det inte är en sanitär olägenhet, säger Dan Löfgren, kommunikationschef vid Norrtälje kommun.

Marken där badplatsen finns ägs av Skogssällskapet.

– Man har ju rätt att rida, men börjar det bli en massa avföring så måste man kunna ha en dialog kring det. Det borde finnas en annan plats, några hundra meter bort, där hästar kan bada, säger Alexander Karlsson, skogsförvaltare vid Skogssällskapet.

Badplatsen som i övrigt är välskött betyder mycket för de boende runt omkring:

– Men den kan raseras på några minuter, säger Lilja Hedberg.