Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Badläge - så varmt är det i sjöarna

Nu kan du bada i 20-gradigt vatten även i havet. I flera sjöar är det över 23 grader varmt.

Fortsatt soligt och över 25 grader i skuggan på eftermiddagarna. Så ser det ut när man kollar väderprognoserna för Norrtälje kommun resten av veckan.

Värmen märks även i badvattnet. Norrtelje Tidnings rundringning visar att de flesta badplatserna kan skylta med vattentemperaturer på över 20 grader. Länna kyrksjö hade 23 grader, Largen i Riala 21 grader och Lommarbadet 19 grader när mätningarna gjordes på söndagen. På tisdagsmorgonen visade termometern i Largen mellan 23 och 24 grader.

Gynnsam vind och ljumma nätter har även gjort havsvattnet badvänligt. Sandvikens camping, som ibland har svårt att nå upp över 15 grader, hade 20 grader i vattnet på måndagsmorgonen.

Kärleksudden hade 21 grader, Bergby utanför Hallstavik likaså och Björkö-Örns camping på Rådmansö har mätt 18-19 grader under de senaste dagarna.

Med tanke på högtrycket kan vi vänta oss ännu lite högre temperaturer framöver, åtminstone i insjöarna. Det är fortfarande långt ifrån några rekordtemperaturer. Vid Svanberga-badet, till exempel, rapporterades 28 grader i vattnet för exakt fyra år sedan.