Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Badhus ersätts av 57 bostäder

Snart är det färdigsimmat i Norrtäljes gamla badhus. Byggnaden rivs i höst för att ge plats åt 57 bostadsrätter.

Badhuset intill Norrtäljeån firade 55-årsjubileum i fjol. Men några fler jubileum blir det inte. När Norrtälje kommuns nya badhus på Södra bergen står färdigt i augusti i år ska den gamla trotjänaren rivas Byggföretaget JM har köpt Uttern 1, badhusfastigheten vid ån, av kommunen för 15,4 miljoner kronor. Affären genomfördes redan för ett år sedan men tillträdet sker först nu till sommaren.

På marken vill JM bygga 57 bostadsrätter i en hästskoformad huskropp som blir 4-6 våningar hög. Tonvikten blir på två-, tre- och fyrarummare.

– Det blir även någon etta och femma, säger Sara Sandblom, affärsutvecklare på JM Bostad region öst.

Projektet kräver en ändring av detaljplanerna för Uttern 1 och delar av grannfastigheten Tälje 4:62. Förslaget till ny detaljplan har tidigare varit ute på samråd, nu har kommunstyrelsens arbetsutskott godkänt att det ställs ut för granskning.

– Om allt går som det ska siktar vi på byggstart andra kvartalet 2015 och inflyttning till sommaren året därpå, säger Sara Sandblom.

Kommunen vill förtäta Norrtälje och ser JM-bygget som en viktig pusselbit.

– Våra bostäder blir ett bra komplement i stadsbilden. Läget är väldigt centralt med närhet till busstationen, butiker och åpromenaden, säger Sara Sandblom.