Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avloppsvatten läckte ut vid badplats

Orenat avloppsvatten har läckt ut längst in i Kvisthamraviken. Vattnet kan orsaka magsjuka, varnar kommunen.

Annons

Ett tekniskt fel vid avloppspumpstationen i Kvisthamra på torsdagen gjorde att avloppsvatten läckte ut orenat längst in i viken. Reparationen är nu klar och allt fungerar normalt igen.

– Ett avloppsrör vid pumpstationen gick sönder. Under tiden som det har reparetats har man varit tvungen att släppa ut en del avloppsvatten orenat i Kvisthamraviken, säger Leif Söderbäck, projektledare på Norrtälje kommuns fastighetsavdelning.

Extra vattenprov vid badplatsen är taget den 25 juli och provsvaren väntas under måndagen den 28 juli.

– Vi har gjort bedömningen att läckan var så pass långt in i viken att det orenade vattnet hinner spädas ut innan det når badplatsen. Men det är inte säkert, säger Leif Söderbäck.

Bad sker enligt kommunen på egen risk. De råder nu alla badsugna att iaktta försiktighet och framför allt undvika kallsupar. Extra prover kommer även att tas i nästa vecka för att vara på den säkra sidan.

– Det är ingen fara att få det orenade vattnet på huden. Får man däremot i sig vattnet kan det orsaka magsjuka, säger Leif Söderbäck.

Skyltar med information ska sättas upp vid badplatsen.