Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åttonde raka förlusten för Rimbo

Dick Tollbring: "Vi är för dåliga i dag. Det är för mycket slarv".

Annons

Tio raka mål bakåt i första halvlek. Det blev nådastöten för Rimbo hemma mot Ystad på tisdagskvällen. Andra halvlek blev en transportsträcka till Rimbos åttonde raka förlust.

– Vi är för dåliga i dag, säger en besviken Dick Tollbring.

Drygt tolv minuter in i första halvlek såg läget ljust ut i Sparbankshallen. Rimbo hade energin och flytet, på bara några minuter hade laget vänt 3–7 till 9–7. Andreas Mattsson i målet hade tagit fem av sex skott och kontringsspelet fungerade fullt ut.

Men sedan hände det som inte fick hända. Ystad tog timeout och tog över helt. Resten av halvleken blev becksvart för Rimbos del.

Tio raka mål för Ystad och 14-3 till gästernas fördel innan en efterlängtad paussignal ljöd. Ystad hade då gjort mål på ”allt” samtidigt som Rimbo bränt läge efter läge. Inte ett mål från kanten och Ystads målvakt Fredrik Ohlander hade uppvisning med otaliga räddningar.

– Vi fick till spelet ganska bra till en början. Men sista kvarten i första halvlek är under all kritik. Vi missar hundra frilägen som det känns, deras målvakt var bra men vi gör honom jäkligt bra också, säger Endrit Abdullahi.

Ställningen i halvtid var 12-21 och Dick Tollbring hade fått se sitt lag falla ihop fullständigt.

– Vi tappar matchen där och det får inte gå till så. Framåt bränner vi en uppsjö av lägen och bakåt blir det alldeles för enkla mål. Vi vet vart skotten ska komma men ändå blir det mål och sedan blir vi osäkra. Ystad skjuter sönder oss fullständigt i dag, säger Dick.

Andra halvlek blev lite av en transportsträcka i en redan avgjord tillställning. De inledande minuterna gav lite hopp om spänning, Johan Lundgren gjorde sitt och lagets första kantmål efter avkast och när Fredrik Johansson en stund senare satte 15-22 på straff hade Rimbo ett halmstrå. Men roligare än så blev det inte.

För Ystad var för bra. Rimbo fick till slut se sig besegrade med 28-39 och det var en förlust som kändes.

– Det känns inte roligt alls, klart att det blir jobbigt med så många förluster som det blivit. Men det är bara att kämpa vidare, säger Endrit.

Vad måste bli bättre?– Allt. Vi måste slarva mindre, sätta fler lägen och få till målvaktsspelet. För det här håller inte, konstaterar Endrit Abdullahi som trots allt gjorde en stabil match igen.

I övrigt fanns det inte mycket att glädja sig åt för Dick Tollbring.

– Vi är för dåliga i dag. Stundtals visar vi vår potential men vi når dit för sällan. Vi ska sätta press på dem och trycka på hela tiden, men vi klarar inte av det. Det är för mycket slarv, vi säger att vi ska göra mindre tekniska fel men det blir ingen skillnad.

Känns det uppgivet?– Jag vet inte, det kändes inte bra i dag. Killarna var nervösa i halvtid och de ska inte missa såna frilägen. Jag har en del saker att ta tag i till matchen på fredag mot Skövde.

Rimbo-Ystad

Slutresultat: 28-39 (12-21).

Rimbos mål: Fredrik Johansson 8, Endrit Abdullahi 5, Jeff Tollbring 5, Jonas Andersson 3, Ken Tollbring, Jerry Tollbring, Johan Lundgren, Patrik Rödin.

Ystads mål: Jakob Nygren 7, Andreas Thynell 7, Lukas Nilsson 7, Philip Nilsson 5, Gustav Thulin 4, Anton Andersson 3, Mikkel Ibsen 2, Martin Bager 2, Herman Hugosson, Oscar Zareba.